ČUVAR UKUSA, TRADICIJE I ODRŽIVOSTI
Slow Food je globalna izvorna organizacija sa pristalicama u preko 150 zemalja širom sveta koji povezuju zadovoljstvo izazvano dobrom hranom sa posvećenošću sopstvenoj zajednici i životnoj sredini.
Neprofitno udruženje Slow Food koje se izdržava od članarine, osnovano je 1989. godine da bi se suprotstavilo usponu brze hrane i brzog života, nestajanju lokalnih tradicija vezanih za hranu i sve manjem interesovanju ljudi za hranu koju jedu: odakle potiče, kakvog je ukusa i kako naš izbor hrane utiče na ostatak sveta.
Slow Food stoji na raskršću između ekologije i gastronomije, etike i zadovoljstva. Ona se suprotstavlja standardizaciji ukusa i kulture i neograničenoj moći multinacionalnih prehrambenih kompanija i industrijske poljoprivrede. Verujemo da svako ima osnovno pravo na zadovoljstvo koje pruža dobra hrana pa stoga i odgovornost da očuva hranu, tradiciju i kulturu koji omogućuju to zadovoljstvo.


